Soutěže

Pro rok 2017 vyhlašujeme 8 9 soutěží, každou ve dvou kategoriích.
NOVINKA! Protože setkání RobotChallenge již nebude ve Vídní organizováno, dohodli jsme se s jeho organizátory na přenesení soutěže Puck Collect do Prahy; detaily viz níže.
Účastníci si vyberou jednu nebo více z těchto soutěží:

Bear Rescue BeginnerBear Rescue Beginner

Úkolem robota je v co nejkratším čase nalézt ztraceného medvěda a dovézt ho zpět domů. V soutěži Bear Rescue Beginner soutěží roboti dálkově řízení člověkem.
Pravidla Bear Rescue Beginner

Bear Rescue AdvancedBear Rescue Advanced

Stejně jako v předchozí soutěži, úkolem robota je v co nejkratším čase nalézt ztraceného medvěda a dovézt ho zpět domů. V soutěži Bear Rescue Advanced ale soutěží autonomní roboti, tedy roboti, kteří se sami rozhodují a člověk je nijak neovládá.
Pravidla Bear Rescue Advanced

Free StyleFree Style

Soutěž otevřená všem nadšencům. Máte výtvor, který se alespoň vzdáleně týká robotiky? Pak je tato kategorie přesně pro Vás.
Pravidla Free Style

Ketchup HouseKetchup House

Dvojice robotů soupeří ve skladu, kdo bude mít na konci zápasu více plechovek s kečupem. Ve skladu je až 12 plechovek kečupu a orientaci robotům usnadňují čáry na podlaze. Který z robotů si doveze víc plechovek na svou domovskou čáru?
Pravidla Ketchup House

Line FollowerLine Follower

Roboti mají za úkol co nejrychleji sledovat černou čáru. Na dráze však mohou být různé překážky – rozdvojení a spojení tratě, předměty na trati a také přerušení trati. Uspět může jen ten, komu se povede zdolat všechny překážky.
Pravidla Line Follower

Mini SumoMini Sumo

Úkolem robota je vytlačit protivníka z ringu. Robot však musí splňovat omezení velikosti (10×10 cm) i hmotnosti (0,5 kg).
Pravidla Mini Sumo

Puck CollectPuck Collect

Jeden robot sbírá modré, druhý červené puky. Jejich úkolem je vozit je do svých startovních oblastí v rozích hřiště.
Pravidla Puck Collect

Roadside AssistanceRoadside Assistance

Havárii na silnici je potřeba odstranit, místo řádně označit a náklad naložit na náhradní vozidlo. Kterému z robotů se podaří lépe zvládnout tuto nepříjemnou situaci?
Pravidla Roadside Assistance

RoboCartsRoboCarts

Na závodní dráze spolu soutěží až 5 robotů zároveň o to, kdo první projede předem určený počet kol. Na dráze je však velmi mnoho zatáček, což závodění znesnadňuje. Pro ulehčení naopak slouží černá vodící čára vinoucí se po okraji trati.
Pravidla RoboCarts

Varianty soutěží

Všechny soutěže pořádáme ve dvou variantách (kategoriích):
a) postavte robota z čeho chcete;
b) postavte robota z vybrané stavebnice.
Pravidla soutěží pro roboty ze stavebnic

Demo

Takto vypadaly některé soutěže v minulých letech. Soutěže pro rok 2017 jsou velmi podobné, ale pravidla si přečtěte důkladně, nejsou zcela totožná s předcházejícími ročníky: